Pomarančový chlebík s tvarohom
Ingrediencie:
125 g práškového cukru, 2 vajcia (rozdeliť na bielky a žĺtky), 1 dcl oleja, 1 dcl mlieka, 125 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, kôra z jedného pomaranča
Plnka:
mäkký tvaroh z kelímka, med a ako ozdobu pomaranč
Postup:
Do misy dajte dva žĺtky, práškový cukor, prilejte olej, mlieko a elektrickým šľahačom vyšľahajte do peny. Pomaranč vydrhnite pod horúcou vodou kefkou a postrúhajte kôru (snažte sa nestrúhať aj dužinu a gelové nechtíčky). Dužina by totiž bola v chlebíčku moc horká a nechtíčky by išli do zubov. Pomaranč nezjedzte :), budeme ho potrebovať do plnky. Jemne vmiešajte kôru z celého pomaranča do cesta. Koláč tým bude nádherne prevoňaný. Pridajte polovičku kypriaceho prášku a nezabudnite sneh z dvoch bielkov. Cesto so snehom premiešajte, navrstvite ho do formy na biskupský chlebíček a upečte pri 180 stupňoch cca 40-45 minút. Keď ste formu správne vymastili a posypali hrubou múkou, chlebíček po vychladnutí vypadne z formy. Chlebíček prekrojte po dĺžke koľkokrát chcete. V mise vymiešajte mäkký termizovaný tvaroh s medom podľa chuti a pomarančovou šťavou z celého pomaranča. Chlebík naplňte plnkou, ktorú si však nechajte aj na vrch koláča. Nezabudnite natrieť všetky svetové strany. Nakoniec ozdobte kúskami pomaranča a dajte ho stuhnúť do chladničky, bude sa lepšie krájať a tvaroh sa vpije do chlebíčka.